Päivitetty 7.8.2022

Tällä sivulla kerrotaan lisää Arctic Wind Jewelry:n korvakoruissa ja unisieppareissa käytössä olevista materiaaleista. Kaikki tuotteet olen itse suunnitellut ja käsin kasannut. Materiaalit on valittu huolella asiakkaiden toiveet huomioiden. Käytän vain luotettavia yrityksiä yhteistyökumppaneina. Haluan tehdä kauniita tuotteita, jotka sopivat ihan kaikille – myös allergisille.

Puiset korvakorut ja unisiepparit

Korvakorujen ja unisieppareiden puuosat ovat korkealaatuista suomalaista PEFC- ja FSC-sertifioitua koivuvaneria, joka on ympäristöystävällistä ja valmistettu Suomessa. Puuosien paksuus on 3mm ja materiaalina se on todella kevyttä.

Akryylikorvakorut

Käytetyn akryyliosan paksuus on 3 mm ja se on materiaalina todella kevyttä. Valittu akryyli on erityisen kaunis materiaali, koska se hohtaa eri sävyissä riippuen, mistä suunnasta valo osuu siihen. Kaikki saman tuotteen tuotekuvat on otettu samoista korvakoruista, jotta pääset näkemään, miten paljon värisävy vaihtelee samassa tuotteessa riippuen katselukulmasta ja valon tulosuunnasta. Jopa toinen korvakoru saattaa näyttää hieman eri sävyiseltä samassa kuvassa, mutta ne ovat kyllä samaa sävyä. Tässä tapauksessa toiseen korvakoruun valo osuu vain hieman eri kulmasta. Korvakorut mukautuvat monenväristen vaatteiden kanssa käytettäväksi ja lähellä korua olevat värit näkyvät myös korvakoruissa.

Akryyliosan sävy voi vaihdella hieman erän mukaan. Jos tykästyt tiettyyn malliin ja väriin, niin se kannattaa ostaa silloin. En pysty valitettavasti takaamaan, että saan enää täysin samansävyistä korua tehtyä toistamiseen. Tämä tekee korviksista myös uniikit ja monella muulla ei ole ihan täysin samanlaisia.

Metalliosat

Metalliosat on valittu Arctic Wind Jewelry:n tuotteisiin siten, etteivät korvakorukoukut allergisoi käyttäjäänsä. Tämä on todella tärkeä asia itselle, koska en voi käyttää ns. rihkamakoruja tai sitten pitää vaihtaa ihoa vasten tulevat metalliosat toisiin. Lisäksi arvostan sitä, että metalliosat ovat kestäviä, eivät tummu tai muuta väriään ajan kuluessa. Metalliosien kauneus ja tuotteen viimeistely on vaikuttanut edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi valintoihin.

Kirurginteräs korunosat

Osassa tuotteissa on käytössä metalliosina 100% ruostumatonta terästä, mikä on toiselta nimeltään kirurginteräs. Korunosien jälleenmyyjien mukaan kirurginteräksen ei pitäisi allergisoida käyttäjää. Ainakin näiden kahden kirurginteräs korunosia myyvien verkkokauppojen sivuilta löytyy hyvät tietopaketit kirurginteräksestä:

Niobium korunosat

Niobium on käytössä osassa Arctic Wind Jewelry:n korvakoruja, koska ihastuin niiden ulkonäköön ja materiaali sopii todella hyvin allergisille ja herkkäihoisille. Niobium ei myöskään ruostu eikä tummene ajan kanssa. Materiaalina se on kirurginterästä kalliimpaa ja sen takia se hieman nostaa korvisten myyntihintaa. En kuitenkaan usko, että petyt Niobium korunosiin. Niobium on materiaalina ehkä hieman tuntematon vielä Suomessa, mutta ainakin Tulihelmen sivuilta löytyy lisätietoa materiaalista:

Pakkausmateriaalit

Korvikset toimitetaan ihanassa mattaruskeassa ECO korurasiassa.

Tuotteiden käyttö ja säilytys

Seuraavaksi on listattuna hieman suosituksia korujen käytöstä ja säilytyksestä.

Korvakorut

  • Suosittelen, että korut otetaan pois aina ennen suihkua ja uintia.
  • Suosittelen myös korvakoruja säilytettävän verkkokauppaostoissa mukana tulevassa korurasiassa tai vastaavassa silloin, kun ne eivät ole käytössä.
  • Hajuvesiä yms. käytettäessä suositellaan, että korut laitetaan päälle vasta hajuveden laiton jälkeen.

Unisiepparit

  • Suositten, että unisiepparia pidetään säältä suojassa katetulla terassilla tai sisällä matkailuautossa, -vaunussa tai retkeilyautossa. Näin materiaali pysyy hyvänä.

PS. Moni on sanonut, että tuotteet ovat livenä vieläkin kauniimpia, mitä kuvissa. Jotenka yllätyt varmasti positiivisesti paketin saadessasi.