Arctic Wind Jewelry:n tarina

Päivitetty 24.7.2022

Ennen Arctic Wind Jewelry:ä

Viime vuonna 2021 ollessani yhdistetyllä hoito- ja opintovapaalla sain yllättäen ilmoituksen, että ei olekaan työpaikkaa, minne palata opintovapaan jälkeen. Aloin etsiä oman alan töitä, mutta sopivaa paikkaa ei tuntunutkaan löytyvän ja ajattelin, että joku varavaihtoehto on keksittävä.

Mitä sitä sitten tekisi, jos töitä ei löytyisikään?

En tiennyt ennakkoon, miltä tuntuu olla työttömänä. Koitin olla stressaamatta tilannetta, mutta kyllä se alitajuisesti vaikutti, kun iltaisin ei meinannut tulla uni muutoin, kuin katsomalla jotakin sarjaa tai elokuvaa. Tavallaan “loma” jatkui, mutta se ei tuntunut yhtään lomalle, kun ei tiennyt tulevaisuudesta mitään ja, koska niitä töitä löytyisi. Lapsi oli aloittamassa päiväkodissa ja miehellä oli oma työ ja mietin, mitä tekisin kaikki päivät.

Olin jo pidempään haaveillut omantyylisten korujen ja unisieppareiden tekemisestä, mutta en oikein tiennyt millaisia ne sitten voisivat olla. Olen nuorempana piirrellyt paljon, mutta se harrastus oli vaan jäänyt. Sain kannustusta ja vinkkejä jo alalla työskentevältä ammattilaiselta. Myös opiskelukaverini kannusti alkuun ja teki ensimmäisen luonnoksen ehdottamastani aiheesta. Piirsin luonnoksen puhtaaksi ja hieman muokkailin sitä. Huomasin siinä sivussa, miten kivaa puuhaa se piirtäminen pitkästä aikaa olikaan. Hurahdin aivan täysin ja pian syntyivät ensimmäiset omat luonnoksetkin.

Sitten miehellä alkoi kesäloma ja lähdimme perheen kanssa reissuun. Voisinhan täytellä työhakemuksia reissustakin käsin ja osallistua mahdollisiin haastatteluihin etänä. Reissussa sain muuta ajateltavaa, kun aiemmin ajatukset pyörivät vain työnhaun ympärillä ja siinä osaisinko tehdä töissä enää mitään 2,5 vuoden tauon jälkeen. Aiempi työni oli tekninen ja ajatustyötä vaativaa. Seikkailimme ympäri Lappia ja Pohjois-Norjaa ihailemassa maisemia ja pääsimme leijasurffaamaankin muutamasti reissun aikana.

Pääsin reissussa toteuttamaan myös erään haaveen: leijasurffamaan ensimmäistä kertaa elämässä Barentsin merelle, joka on osa Pohjoista jäämerta. Tuuli osui erääseen todella ihanaan rantaan. Aaltojen koko hieman hirvitti alkuun ja se, että vesille piti mennä yksin. Harrastuspäivät olivat jääneet hieman harvaan lapsen myötä. Kokemus oli lopulta kuitenkin unohtumaton.

Reissussa tuli myös uusia koruideoita ja brändi alkoi muotoutua mielessä. Silloin ajattelin, että nyt on syksylle ainakin jotakin puuhaa, mistä voisi ehkä saada pienesti tulojakin. Ja pääsisi opettelmaan itselle aivan uusia asioita: verkkokaupan tekeminen, tuotesuunnittelu, pakkausten miettiminen, luova piirtäminen, yrityksen perustamiseen liittyvät asiat,… Aluksi minun piti myydä tuotteita vain siten, että kirjaisin tulot ja kulut omaan verotukseeni, mutta lippulappusia alkoi kertyä ja halusin ulkoistaa sen työn kirjanpitäjälle. Niinpä kaikesta jännityksestä huolimatta laitoin toiminimen.

Mistä inspiraatiota tuotteisiin?

Tuotteiden aihealu oli itselle tosi selkeä jo alkuun ja halusin tehdä tuotteita kiehtovista aiheista. Niinpä, inspiraatio tuotteisiin tulee :

Tuuli ja pohjoisen luonnon kauneus ovat kiehtoneet jo pitkään. Tuuli on saanut matkaamaan perässään jo 8 vuotta milloin minnekin päin maailmaa. Useimmiten ehkä kuitenkin pohjoisen suuntaan ja Pohjois-Norjaan, joka on sykähdyttänyt aina uudestaan ja uudestaan sekä kesällä että talvella. Jokainen leijalautailua harrastava tietää sen fiiliksen, kun tuut harrastukseen sopivalle paikalle ja tuuli tuntuu kasvoissa ja alat miettiä minkä kokoisen leijan laittaisit. Pikkulapsen äitinä olet kuitenkin tullut aremmaksi ja mietit uskallatko vielä mennä, ettei vaan satu mitään. Myös pidemmät harrastustauot saavat miettimään osaatko vielä.

Leijalla pääsee ihailemaan maisemia vähän eri näkökulmasta: mereltä päin rannalle sekä talvella tuntureiden huipuilta. Myös tuulen tuoma vapauden tunne koukuttaa. Tuulen perässä matkatessa voi päätyä mitä kauneimpiin paikkoihin, mihin ei varmaan ikinä olisi ilman harrastusta päätynyt. Leijasurffauksen ja tuntureilla tapahtuvan leijalautailun tuomaa fiilistä ja vapauden tunnetta on vaikea sanoin edes kuvailla, mutta toivon, että se välittyisi tuotteista. Toivon myös, että tuotteet saisivat sinut hymyilemään ja auttaisivat pohjoisen kaipuuseen ja toisivat piristystä vuoden pimeimpään aikaan.

Arktisen rannan kauneus.

Arctic Wind Jewelry

Arctic Wind Jewelry:n valikoimassa on korvakoruja ja unisieppareita tuomaan rentoa fiilistä ja hymyä päivään juuri sinulle. Kun et voi olla pohjoisessa, niin korut ja unisiepparit auttavat kaipuuseen ja muistuttavatut unohtumattomista hetkistä. Arctic Wind Jewelry:llä on 4 eri kokoelmaa:

Kaikki tuotteet ovat itse suunnittelemiani ja käsin kasaamiani. Metalliosat on valittu siten, että ne sopisivat ihan kaikille – myös allergisille. Pakkausmateriaaleissa on kiinnitetty huomiota ekologisuuteen kuitenkin myyntipaikka huomioiden. Verkkokauppatilauksiin korvikset tulevat ihanassa ruskeassa ECO korurasiassa, jossa voit säilyttää korvakoruja silloin, kun ne eivät ole korvissasi.

Mukavaa päivää!

Terkuin,

Linda / Arctic Wind Jewelry